Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik wil graag een trouwjurk komen passen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?
Als je een afspraak hebt gemaakt, helpt een adviseuse je gedurende 2-2,5 uur in veel verschillende trouwjurken. Je wordt van top tot teen aangekleed met accessoires zoals schoenen, lingerie en sieraden. Mocht jouw droomjurk er tussen zitten, dan vul je samen met de adviseuse de gegevens in. Zij meet je op en de jurk wordt voor je besteld. Zodra jouw jurk binnen is, bellen/mailen we en maken we een afspraak om door te komen passen.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?
Ja, voor het passen van trouwjurken is het nodig om een afspraak te maken. Dit kun je heel gemakkelijk doen met onze online planner. Wij reserveren dan twee uur waarin je met behulp van de adviseuse vele japonnen kan passen.

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de zaak zonder afspraak?
Uit privacy overwegingen en omdat dit storend kan werken voor de bruiden die op dat moment aan het passen zijn, is dat niet mogelijk.

Is een pas-afspraak vrijblijvend?
De pas-afspraak is altijd vrijblijvend. Wij bestellen alleen de japon als je er 100% zeker van bent. Mocht je er na de eerste keer nog niet meteen uit zijn, dan maak je gewoon een tweede afspraak.

Mogen er ook foto’s gemaakt worden?
In tegenstelling tot veel andere bruidswinkels mag er bij ons wel gefotografeerd worden. Wij willen graag dat je er helemaal achter staat en als je het fijn vindt om thuis de foto’s nogmaals terug te kijken, moet je dat zeker doen.

Mag je mensen meenemen tijdens je pas-sessie?
Uiteraard mag je mensen meenemen bij het uitzoeken van je droomjurk. Let er wel op dat hoe meer je mee neemt, hoe lastiger de beslissing wordt. Wij adviseren om 2 personen mee te nemen, dan blijft het een relaxte en intieme sessie. Maar als je wilt, kun je tot maximaal 4 personen meenemen naar je eerste afspraak. Tip: je kunt ook altijd iemand meenemen met het doorpassen!

Mag ik mijn kind(eren) meenemen naar mijn afspraak?
Ons advies is om geen kinderen mee te nemen naar de eerste afspraak. Onze ervaring is namelijk inmiddels dat zo’n eerste pas-afspraak, die al snel 2 uur in beslag neemt, voor kinderen véél te lang duurt, ongeacht hoe leuk ze het misschien vinden om hun moeder of tante in mooie bruidsjurken te zien. Ons advies is om na jouw eerste pas-sessie een vervolgafspraak te plannen waar je je kind(eren) mee naartoe kan nemen, en met jouw adviseuse af te stemmen hoe jouw vervolgafspraak ingevuld moet worden. Tip: je kunt je kinderen ook meenemen als je gaat doorpassen, dat duurt maximaal 1 uur!

Moet ik zelf nog iets meenemen tijdens het passen?
Nee, je hoeft niks mee te nemen bij de eerste afspraak. Wij hebben alle accessoires zoals lingerie, schoenen en sieraden.

Ik trouw over een maand al! Kan ik nog bij jullie terecht voor een trouwjurk?
Ja, mocht het niet meer mogelijk zijn om een bepaalde japon te bestellen dan zijn er altijd nog modellen die we uit voorraad kunnen verkopen.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor een pas-afspraak?
Wij raden aan om ongeveer 10 tot 6 maanden van tevoren te komen passen. Zo heb je alle keus. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook altijd nog andere opties.

Kan ik een staaltje stof, van hetzelfde materiaal als de bruidsjurk die ik heb gekozen, meekrijgen?
Je kunt ten alle tijde vragen aan de adviseuse om een stofstaaltje. Vaak kunnen we dit meteen meegeven. Mochten we het niet op voorraad hebben dan bestellen wij de stof en krijg je een stukje thuisgestuurd.

Kan ik vlakbij jullie zaak parkeren?
Ja. Het is mogelijk om direct naast ons, op het Hadera plein, of in de parkeergarage Voorhorst (direct onder de zaak)  te parkeren.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?
De kosten van een coupeuse (vermaakkosten) zijn niet bij de prijs van de jurk inbegrepen. 

Betalen

Vragen jullie een aanbetaling?
Xsasa vraagt een aanbetaling van 50%. Deze kan je meteen pinnen of binnen 5 dagen overmaken op de rekening.

Welke betaalwijzen accepteren jullie?
Je kunt bij ons per Pin betalen. Uit veiligheidsoverwegingen accepteren we liever geen contanten. Maar al je dat wilt kun je nog steeds bij ons contant afrekenen, echter 200 en 500  euro biljetten worden niet geaccepteerd!

Collectie

Welke bruidsmerken verkopen jullie?
Xsasa biedt jou een uitgebreide keuze  uit gerenommeerde merken! Onze collectie bestaat onder andere uit Pronovias,  St/ Patrick/La Sposa, Ladybird, White One,  Randy Fenoli, Herves Paris, Sincerity, Sweetheart, Adore,  Jarice, Modeca,  Jazz by Modeca, Le Papillon, Bridalstar, Bianco Evento..

Hebben jullie ook Plus size trouwjurken? 
Ja, Xsasa heeft een uitgebreide collectie Plussize trouwjurken van gerenommeerde merken zoals Ladybird, White One, Bridal Star.

Zijn de jurken op www.xsasa.nl ook allemaal bij jullie te koop?
Op onze site zie je een overzicht van de trouwjurken die wij op dat moment in de collectie hebben. Betreft het een jurk van de nieuwe collectie die nog onderweg is, dan zie je de vermelding “coming soon” staan.

Wisselt de collectie van Xsasa regelmatig?
Xsasa wil altijd de nieuwste collecties in de winkel hebben. We kopen daarom ook elk seizoen de jurken in die op dat moment helemaal trendy zijn. Japonnen uit een collectie die we niet meer kunnen nabestellen, gaan in de sale.

Maten

Welke maten hebben jullie in de winkel hangen?
Bij Xsasa hebben wij de showmodellen in maat 38 t/m 60. Daarnaast kunnen we altijd groter of kleiner bestellen.

Ik ben zwanger. In welke maat moet ik mijn trouwjurk aanschaffen?
Het ligt er vaak aan hoeveel maanden je zwanger bent als je gaat trouwen. Meestal bestellen wij de jurken sowieso 1 of 2 maten groter, zodat een coupeuse genoeg ruimte heeft om te vermaken.

Prijzen:

Hebben jullie ook wel eens jurken in de uitverkoop?
Bruidsjurken die niet meer nabesteld kunnen worden gaan in de Sale. We hebben dan ook het hele jaar aanbiedingen van japonnen die afgeprijsd zijn, met kortingen die kunnen oplopen tot 50%.

In welke prijsklasse liggen de jurken van Xsasa?
Wij hebben een uitgebreide keuze bruidsjurken in verschillende prijsklassen, vanaf ca. € 600,- en oplopend tot ca. € 3000,-.

Laagste prijs garantie
Xsasa biedt een laagste prijsgarantie. Dit houdt in dat je bij ons nooit teveel zult betalen voor jouw jurk. In het geval je binnen 1 maand na aankoop dezelfde jurk  bij een andere officiële bruidsdealer krijgt aangeboden voor een lagere prijs, dan krijg je van ons het verschil teruggestort. Voor meer info klik hier.

Accessoires:

Ik zoek gekleurde schoenen. Kan ik bij jullie terecht?
Ja,  Fiarucci Bridal  heeft soms in haar collectie een aantal gekleurde schoenen. Mocht je nou een specifieke kleur zoeken, dan is dat ook geen probleem.  Veel schoenen uit de Rainbow Club en Rainbow Couture collectie kunnen gekleurd worden.

Hebben jullie ook sieraden?
In de winkel verkopen wij speciale bruidssieraden van het merk Abrazi en Dequino. Zie ook onze Xsasashop.

Kan ik bij jullie terecht voor lingerie?
Ja, wij verkopen verschillende torseletten en BH’s die uitermate geschikt zijn onder een trouwjurk. We hebben altijd een grote voorraad van het bruidsmerk Poirier in de winkel. De maten van lingerie gaan van 70A tot 110F, maar kunnen in sommige gevallen nog worden ingenomen of wijder worden gemaakt door middel van een tussenstuk.

Hebben jullie ook haaraccessoires?
Ja, in de winkel hebben we verschillende vitrines die vol liggen met haaraccessoires zoals curlies, diadeem, corsages etc. Daarnaast kan je ook kijken op www.Xsasashop.nl . Online bestellen is niet meer mogelijk.

Verkopen jullie trouwschoenen?
Ja, de schoenen die wij verkopen zijn van Elsa Coloured Shoes. Hier vallen de merken Rainbow Club, ELSE en  Fiarucci Bridal onder.

Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor de accessoires?
Als Xsasa klant (je hebt bij ons jouw trouwjurk aangeschaft) kun je het passen van accessoires afstemmen met één van onze stylistes tijdens je accessoire pasafspraak.

Heb jij je trouwjurk elders aangeschaft, maar wil je toch graag accessoires bekijken/passen, dan kan dat op een moment dat er geen afspraken staan ingepland en er een verkoopster beschikbaar is. Aangezien wij dit van tevoren moeilijk kunnen inschatten en het niet mogelijk is om, uitsluitend voor accessoires, een afspraak te maken, is het daarom raadzaam om van tevoren even te bellen en te informeren wanneer dit het beste zou kunnen.

Hebben jullie ook een onlineshop?
Ja, www.xsasashop.nl. Hierop vind je alle schoenen, haaraccessoires, sluiers etc. Je kunt echter niet meer in de onlineshop bestellen. Xsasa klanten kunnen via email doorgeven welke accessoires ze willen passen bij de bruidsjurk.

Ontdek Xsasa in Haren – Groningen

Bruidsmode voor jou!