Veelgestelde vragen

Algemeen:

Ik wil graag een trouwjurk komen passen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?
Als je een afspraak hebt gemaakt helpt een adviseuse je gedurende 2 á 2,5 uur in veel verschillende trouwjurken. Je wordt van top tot teen aangekleed met accessoires zoals schoenen, lingerie en sieraden. Mocht jou droomjurk er tussen zitten dan vul je samen met de adviseuse de gegevens in. Zij meet je op en de jurk wordt voor je besteld. Zodra jouw jurk binnen is bellen we en maken we een afspraak om door te komen passen.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?
Het is wel aan te raden om een afspraak te maken. Wij reserveren dan minimaal twee uur waarin je met behulp van de adviseuse vele japonnen kan passen.

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de zaak zonder afspraak?
Als er geen afspraken zijn is het geen probleem om rond te kijken in de winkel. Mochten er wel afspraken zijn dan worden sommige ruimtes afgesloten om de privacy van klanten te waarborgen.

Is een pas-afspraak vrijblijvend?
De pas-afspraak is altijd vrijblijvend. Wij bestellen alleen de japon als je er 100 % zeker van bent. Mocht je er na de eerste keer nog niet meteen uit zijn, dan maak je gewoon een tweede afspraak.

Mogen er ook foto's gemaakt worden?
In tegenstelling tot veel andere bruidswinkels mag er bij ons wel gefotografeerd worden. Wij willen graag dat je er helemaal achter staat en als je het fijn vindt om thuis de foto’s nogmaals terug te kijken, moet je dat zeker doen.

Mag je mensen meenemen tijdens je pas-sessie?
Uiteraard mag je mensen meenemen bij het uitzoeken van je droomjurk. Let er wel op hoe meer mensen je mee neemt hoe lastiger de beslissing wordt. Wij adviseren dan ook niet meer dan 4 personen mee te nemen naar je eerste afspraak. Tip: je kunt ook altijd andere mensen meenemen met het doorpassen!

Moet ik zelf nog iets meenemen tijdens het passen?
Nee, je hoeft niks mee te nemen bij de eerste afspraak. Wij hebben alle accessoires zoals lingerie, schoenen en sieraden.

Ik trouw over een maand al! Kan ik nog bij jullie terecht voor een trouwjurk?
Ja, mocht het niet meer mogelijk zijn om een bepaalde japon te bestellen dan kunnen wij altijd uit voorraad verkopen. De coupeuses zorgen er dan voor dat de japon op jouw figuur wordt versteld.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor een pas-afspraak?
Wij raden aan om ongeveer 10 tot 6 maanden van te voren te komen passen. Zo heb je alle keus. Mocht dit niet lukken dan zijn er ook altijd nog andere opties.

Kan ik een staaltje stof, van hetzelfde materiaal als de bruidsjurk die ik heb gekozen, meekrijgen?
Je kunt ten alle tijde vragen aan de verkoopster om een stofstaaltje. Vaak kunnen we dit meteen meegeven. Mochten we het niet op voorraad hebben dan bestellen wij de stof en krijg je een stukje thuis gestuurd.

Kan ik vlakbij jullie zaak parkeren?
Ja. Het is mogelijk om voor onze deur te parkeren in de parkeergarage van het Damsterdiep. Eventueel kan je ook bij het UMCG of de Rademarkt parkeren.

Betalen:

Vragen jullie een aanbetaling?
Xsasa vraagt een aanbetaling van de helft. Deze kan je meteen pinnen of binnen 5 dagen overmaken op de rekening. Mocht je een andere regeling willen dan kunnen we altijd kijken naar een andere passende betalingswijze.

Welke betaalwijzen accepteren jullie?
Creditcards van gerenommeerde creditcard maatschappijen, pin of contant.

Collectie:

Welke bruidsmerken verkopen jullie?
Onze collectie bestaat onder andere uit La Sposa (Pronovias), Ladybird, White One (by Pronovias), Creations of Leijten, Sincerity, Linea Raffaelli en Sweetheart.

Zijn de jurken op www.xsasa.nl ook allemaal bij jullie te koop?
Op onze site is een impressie te zien van de jurken die wij in de collectie hebben. Al deze japonnen hebben wij daadwerkelijk in de collectie. Daarnaast zijn er nog veel meer japonnen die niet op de site vermeld staan.

Wisselt de collectie van Xsasa regelmatig?
Xsasa wil altijd de nieuwste collecties in de winkel hebben. We kopen daarom ook elk jaar japonnen in die op dat moment helemaal trendy zijn. Japonnen uit een collectie die we niet meer kunnen nabestellen, gaan in de sale.

Verkopen jullie ook gekleurde jurken?
Ja, bij ons is er veel mogelijk qua kleur en kleurapplicaties. Vaak kunnen modellen in meerdere kleuren worden besteld.

Maten:

Welke maten hebben jullie in de winkel hangen?
In de winkel hebben wij maat 38 t/m 50 hangen. Daarnaast kunnen we altijd groter of kleiner bestellen. Ook de coupeuses kunnen een japon 1 of 2 maten kleiner of groter maken.

Ik ben zwanger. In welke maat moet ik mijn trouwjurk aanschaffen?
Het ligt er vaak aan hoeveel maanden je zwanger bent als je gaat trouwen. Meestal bestellen wij de jurken sowieso 1 of 2 maten groter, zodat de coupeuse genoeg ruimte heeft om te vermaken.

Prijzen:

Hebben jullie ook wel eens jurken in de uitverkoop?
Bruidsjurken die niet meer nabesteld kunnen worden gaan in de sale. Zo hebben we dan ook het hele jaar door een hoek hangen met japonnen die afgeprijsd zijn tot 70%.

In welke prijsklasse liggen de jurken van Xsasa?
De bruidsjurken van Xsasa bruidsmode Groningen liggen tussen de € 800 en € 2500,-.

Accessoires:

Ik zoek gekleurde schoenen. Kan ik bij jullie terecht?
Ja, Nina Fiarucci heeft in haar collectie een aantal gekleurde schoenen zitten. Mocht je nou een specifieke kleur zoeken dan is dat ook geen probleem. Alle schoenen uit de Rainbow Club en Rainbow Couture collectie kunnen gekleurd worden.

Hebben jullie ook sieraden?
In de winkel verkopen wij speciale bruidssieraden van het merk Abrazi en Achberger. Mocht je een bepaald model willen die wij niet in de winkel hebben dan kunnen wij dit altijd vrijblijvend bestellen.

Kan ik bij jullie terecht voor lingerie?
Ja, wij verkopen verschillende torseletten en BH’s die uitermate geschikt zijn onder een trouwjurk. We hebben altijd een grote voorraad van het merk Poirier in de winkel. De maten van lingerie lopen op tot 70 - 110F.

Hebben jullie ook haaraccessoires?
Ja, in de winkel hebben we verschillende vitrines die vol liggen met haaraccessoires zoals curlies, diadeem, corsages etc. Daarnaast kan je ook kijken op www.Xsasashop.nl en direct online bestellen.

Verkopen jullie trouwschoenen?
Ja, De schoenen die wij verkopen zijn van Elsa Coloured Shoes. Hier vallen de merken Rainbow Club, ELSE en Nina Fiarucci onder.

Ik heb mijn jurk elders gekocht. Kan ik bij jullie langskomen voor de accessoires?
Jazeker, je bent altijd welkom om te komen kijken naar accessoires. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.

Hebben jullie ook een onlineshop?
Ja, www.xsasashop.nl. Hierop vind je alle schoenen, haaraccessoires, sluiers etc.

Afpassen:

Kan ik komen afpassen als ik nog geen schoenen en lingerie heb?
Jouw jurk wordt afgepast op de lingerie en schoenen die je daadwerkelijk draagt bij de bruiloft. Het is dan ook verstandig om deze te hebben voordat je komt afpassen.

Berekenen jullie ook vermaakkosten?
Alle jurken van Xsasa hebben de laagste prijs garantie. We hebben daardoor de atelierkosten exclusief. Het verschilt per klant of en wat er aan de jurk veranderd moet worden. Normaal gesproken liggen de standaard atelierkosten tussen de € 120 en € 160,-. Wil je extra aanpassingen dan kan je altijd de adviseuse naar de prijs vragen.

Ik wil graag een halter of bandjes aan mijn jurk. Kan dit?
Eigenlijk is bijna alles mogelijk. Een halter of bandjes is dan ook geen probleem.

Hebben jullie een eigen naaiatelier?
Ja, we hebben zeer ervaren coupeuses die de jurken vermaken in ons eigen atelier.

Mijn jurk is binnen kan ik deze tussentijds even komen passen?
We zouden graag iedere bruid nog een tussentijdse pas laten doen van de jurk op het moment dat deze is binnengekomen. Helaas is het voor ons niet mogelijk om dit te realiseren vanwege het aantal bruiden dat wij jaarlijks helpen. We hopen dat u ons kunt vertrouwen dat wij de grootste zorg dragen bij het bestellen van de juiste jurk in de juiste maat en dat je deze 3 maanden voor de trouwdatum bij ons kunt komen doorpassen.